Колко струва един сайт?
Това е един от най-често задаваните въпроси в нашата практика. Този въпрос може да се сравни с въпроса "Колко струва една кола?". За да се даде цена е необходимо да се знаят отговорите на много въпроси: какво е предназначението на сайта(личен сайт, блог, онлайн магазин или друго), какви са вашите предпочитания към сайта, колко езика ще се поддържат, какъв приблизително е Вашият бюджет и др.

За да получите възможно най-добрата цена за изработка на сайт, моля изпратете ни запитване за изработка на сайт или използвайте телефон 0878 104 223 за връзка с нас.

Предлагаме и пакети с фиксирани цени, които можете да намерите на страницата Цени за изработка на сайт.

Домейн - това е името на Вашия сайт. Например linteractive.bg e домейна на фирма Линтерактив. Името на домейна може да съвпада с името на вашата фирма. От гледна точка на SEO оптимизацията по-добре то да съдържа предмета на дейност в сайта от това да е като името на фирмата. Например имате фирма, която изработва паркет, то домейна може да се казва parket.com или parket.bg и др. Ако желаете името на домейна да завършва на .bg e необходимо името на вашата фирма да съвпада с името на домейна. Има още няколко условия за избор на име с разширение .bg, които можете да видите на сайта на фирмата регистратор за България - register.bg.

За да бъде достъпен в Интернет, Вашият сайт трябва да бъде "качен" или хостнат на сървър, който е свързан с Интернет. Услугата, която позволява Вашия сайт да се вижда в Интернет се нарича хостинг. Преди да закупите хостинг, трябва да се уверите, че Вашия сайт ще може да работи на него. Например, ако имате сайт изработен на Ruby и използващ mySQL за база данни, то трябва закупите хостинг, който поддържа и Ruby и mySQL. mySQL се поддържа от почти всички хостинг компании. Други важни параметри при избор на хостинг са дисковото пространство, свързаността с Интернет, backup пространство и др.

Добавянето на допълнителен език към сайта не може да стане автоматично. Материалите за превода се предоставят от вас. Ние ще ги добавим към сайта. Ако сайта притежава Система за управление на съдържанието, преводите могат да се променят чрез нея.

Да. Поддържаме и сайтове, които не са изработени от нас. За да се заемем с поддръжката на Вашия сайт е необходимо да разберем как е изработен той. За целта е необходимо да ни изпратите информация за сайта или да ни предоставите достъп до хостинг акаунта.

Абонаментна поддръжка на сайт е поддръжката(обновяването) на информацията в него от наши специалисти след сключен договор. При сключване на договор за абонаментна поддръжка на уеб сайт, получавате отстъпка от стандартните цени и приоритетни срокове за изпълнение на промените.

Броят на обновяванията зависи от подписания договор.

Цената на абонаментната поддръжка зависи от подписания договор за поддръжка.

Да, можете да възложите поддръжката на ваш служител, но за целта той трябва да притежава необходимите познания в областта на уеб дизайна, а при по-сложни сайтове е необходимо да има познания и по програмиране(PHP, Java, Ruby и др.).

Недостатък при този начин на поддръжка е, че цяла година е необходимо да плащате заплата на ваш служител, което е оправдано само ако имате нужда от всекидневно или много често обновяване на сайта.